Brownie



Hozzávalók: 15 dkg étcsokoládé, 15 dkg vaj, 15 dkg barna cukor, 3 tojás, 2 evőkanál liszt, csipetnyi só, ízlés szerint rum vagy rumaroma (elhagyható).
Elkészítése: A csokoládét a vajjal és a rummal vízgőz fölött megolvasztjuk. Amikor összeolvadtak levesszük a tűzhelyről és belekavarjuk a cukrot, majd hagyjuk langyosra hűlni. Amikor kihűlt egyenként belekavarjuk a tojásokat. Kézi habverővel kavarhatjuk. Végül beleszitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a sót is. A masszát egy kisebb, sütőpapírral bélelt formába töltjük és előmelegített kb. 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Ekkor még a belseje remegős, de miután kihűl megdermed és ez után lehet szépen szeletelni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések