Zablisztes kifli



Hozzávalók (4-6 db.-hoz): 40 dkg zabliszt, 10 dkg fehérliszt, 2,5 dkg élesztő, 2-3 dl langyos tej, 1 evőkanál vaj, 1 teáskanál méz, 1 teáskanál só, szezámmag a szóráshoz.
Elkészítése:
1. Előkésztjük a hozzávalókat, mindent alaposan kimérünk.


2. A liszteket tálba szitáljuk, közepébe mélyedést alakítunk, majd beletöltjük a mézzel elkevert langyos tejet és belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarva felfuttatjuk.

3.Ha az élesztő kissé felfutott a tejben, akkor a tésztához adjuk a puha vajat, a sót és jól összedolgozzuk. Jó ruganyos, nem túl kemény és nem túl lágy tésztát kell kapnunk. (Ha véletlenül nem, akkor adhatunk közben hozzá még langyos vizet.


4. Tiszta konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.


5. Amikor a tészta megkelt, kinyújtjuk, négy egyenlő részre osztjuk és kifli formába felcsavarjuk.
6. Letakarva kissé tovább kelesztjük. Lekenjük a kifliket kevés vízzel, majd megszórjuk a szezámmaggal és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

 




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések