Többsajtos pizzacsónak



Alaptészta
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 3-4 dl langyos víz, 4 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só, ízlés szerint szárított fűszerek (legjobb az oregánó és a bazsalikom).
Elkészítése: A lisztet egy tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk. A vízben elkeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd a liszt közepébe töltjük és konyharuhával letakarva meleg helyen felfuttatjuk (kb. 15 perc). Ekkor hozzáadjuk az olajat és a sót, valamint a szárított fűszereket és hólyagosra dolgozzuk (egyszerűbb dagasztóval dolgozni). Ez után újra letakarjuk és ismét meleg helyen duplájára kelesztjük (kb. további 30 perc). Ezt követően átgyúrjuk és felhasználjuk. 

Többsajtos pizzacsónak
Hozzávalók: 1 adag pizzatészta, 10 dkg juhtúró, 10 dkg sajt, 10 füstölt sajt, 5 dkg tubusos krémsajt, ízlés szerint parmezán, 4 evőkanál tejföl, 1-2 cikk fokhagyma, só, bors, zöld petrezselyem.
Elkészítése: A tésztát kinyújtjuk majd egyenlő nagyságú rombuszokat vágunk belőle és letakarva pihentetjük. A tejfölben elkeverjük a juhtúrót és a finomra reszelt sajtokat, belenyomjuk a krémsajtot is. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és megfűszerezzük. A tésztadarabokat egyenként megkenjük a tejföles sajtkrémmel, a széleit feltűrjük, hogy sülés közben ne folyjék le a töltelék, a két ellentétes végén pedig egyet csavarunk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és lőmelegített sütőbe tesszük és szép aranybarnára sütjük. Tálaláskor zöld petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések