Pikáns sütőtökkrémleves



Hozzávalók: 1 közepes sütőtök, 1 krumpli, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 evőkanál vaj, 2 dl tejszín, só, bors, szárított fűszerek: kakukkfű, majoranna, petrezselyem, rozmaring, tárkony, zsálya, levendulavirág és csípős paprika vagy csillipehely, sajtos pirítós a tálaláshoz.

Elkészítés: A zöldségeket megpucoljuk. A vajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát. Beletesszük a krumplit és a sütőtököt is. Megfűszerezzük, majd az egészet vízzel felöntve, fedő alatt megfőzzük. Amikor a levesben a zöldségek megpuhultak, felöntjük a tejszínnel és botturmixal pürésítjük. Sajtos pirítóssal tálaljuk. 




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések