Marcipános, körtés sütemény



Hozzávalók: 40 dkg mélyhűtött leveles tészta, 10 dkg csokoládé bevonatos marcipán, 3 nagyobb körte, 5 dkg vaj, 5 dkg barnacukor, 5 dkg liszt, 1 evőkanál búzadara, 1 tojás, + 1 tojássárgája, liszt a nyújtáshoz.
Elkészítése: A körtét lereszeljük, majd pihenni hagyjuk, hogy levet engedjen. Közben a szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral, az egész tojással, majd beleforgatjuk a lisztet. A marcipánt mogyorónyi nagyságúra vágjuk, a körtét kicsavarjuk. A marcipánt és a körtét is a lisztes masszához adjuk és összekavarjuk. A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen kissé kinyújtjuk, majd három egyenlő részre osztjuk, úgy hogy késsel két halvány csíkot húzunk. A középső részre szórjuk a búzadarát és ráhalmozzuk a tojásos, körtés, marcipános, majd elegyengetjük. Az üresen maradt két szélső részét 2 cm vastag csíkokra vágjuk (csak a halvány csíkokig metszük be a tésztát). Az alsó és felső végét behajtjuk, a tésztacsíkokat pedig két oldalról egyenként egymásra hajtjuk, mintha felfonnánk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, lekenjük a tojássárgájával és előmelegített 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Amikor kihűl, szépen szeletelhető.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések