Karácsonyi habroló



Hozzávalók (nagyságtól függően 12-14 db-hoz): 40 dkg mélyhűtött leveles tészta, 2 dl tejszín, 2 evőkanál mascarpone, 1 evőkanál cukor, 1 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék, vagy ízlés szerint: fahéj, szegfűszeg, 1 tojássárgája, cukorgyöngy a tálaláshoz.
Elkészítése: A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. Ez után kissé kinyújtjuk, majd vékony csíkokat vágunk belőle. Sütőfára, vagy fém rolóra tekerjük (jelen esetben kúp formájúra) és jól ráhengergetjük, hogy a formára tapadjon és sülés közben se nőjön túl nagyra és, hogy megtartsa a formáját. Lekenjük tojássárgájával és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Közben a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a krémsajtot és a mézeskalács fűszereket. Amikor a tészta megsült levesszük a sütőpormáról és hagyjuk kihűlni. Ha meghűlt megtöltjük a krémmel és cukorgyönggyel díszítve kínáljuk.    

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések