Gesztenyegolyó



Hozzávalók (14-16 darabhoz): 20 dkg gesztenyepüré, 10-15 dkg darált vaniliás keksz (a keksz szárazságától függően), 1-2 evőkanál porcukor, 1 evőkanál keserű kakaópor, 1 teáskanál vaniliaaroma, 1 teáskanál rumaroma, kb. 1 evőkanál barack- vagy narancslekvár, színes tortadara és kakaópor a hempergetéshez.
Elkészítése: A gesztenyepürét, ha mélyhűtött, akkor hagyjuk kiolvadni, majd egy tálba reszeljük vagy morzsoljuk. Hozzáadjuk a darált kekszet, a cukrot, a vaniliát és a rumaromát, valamint a kakaót. Jól összedolgozzuk. Egy könnyen formázható masszát kell kapnunk. Ebből diónyi golyókat formálunk majd tortadarába vagy kakaóba hempergetjük. A tortadara méginkább ráragad a gesztenyegolyókra, ha előtte (ecset segítségével) vékonyan bekenjük lekvárral. Kínálás előtt hűvös helyen tároljuk. Tetszetősebb ha fagyi- vagy nyalókapálcára húzzuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések