Zöldséges csirkemell párizsi



Hozzávalók: 1 kg kicsontozott csirkemell, 2 cikk fokhagyma, 2 db. babérlevél, ½ kápia paprika, só, bors,fűszerpaprika a hempergetéshez.
Elkészítése: A csirkemellet szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal és az összezúzott fokhagymát ízesítjük. Hozzáadjuk a babérlevelet, zacskóba csomagoljuk és legalább egy éjszakára hűtőben pihentetjük. Másnap a paprikát apró kockára vágjuk. A húst frissentartó fóliára teregetjük, egymásra is kerülhetnek, majd megszórjuk a paprikával. Szorosan feltekerjük, a végeit felcsavarjuk, gumival rögzítjük. Betekerjük alufóliába is és tepsire fektetjük, amit felengedünk kb. két ujjnyi vízzel. Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük, és kb. 40 percet készítjük. Amikor kész, akkor hagyjuk bent a sütőben kihűlni. Amikor kihűlt fűszerpaprikába hempergetjük és szeletelhetjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések