Paradicsomos, húsgombócos, ravioli leves



Hozzávalók: 25 dkg vegyes darált hús, 20 dkg konyhakész, sajttal töltött ravioli (vagy a házihoz: 1 tojás, annyi liszt, hogy nyújtható tésztát kapjunk (kb. 10  dkg), kevés só és sajtkockák a töltelékhez), 2 paradicsom, 2 sárgarépa, 1 nagy fej hagyma, 2 cikk fokhagyma, 5-5 dkg zöldbab és zöldborsó, 3 dl paradicsomsűrítmény, só, bors, fűszerpaprika, kevés cukor, ízlés szerint friss bazsalikomlevél, kevés olaj, sajtforgács a tálaláshoz.
Elkészítése: A raviolihoz a tojást elkeverjük a sóval, majd annyi lisztet adunk hozzá hogy gyúrható tésztát kapjunk. Ezt lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk, majd félbe vágjuk. A kis kocka sajtokat egyenlő távolságra rakjuk, majd beborítjuk az egészet a tészta másik felével. A sajtok melletti részeken bevágjuk a tésztát. Kis négyszögeket kell kapnunk, melyek széleit villával lenyomkodjuk. Az így kapott tésztát száradni hagyjuk. Közben az olajat felhevítjük. Hozzáadjuk a megpucolt, apróra vágott hagymát és fokhagymát. Beletesszük a felaprított sárgarépát és a meghámozott, apróra vágott paradicsomot is. Megfűszerezzük, beleöntjük a paradicsomsűrítményt és vízzel felengedjük. Fedő alatt főni hagyjuk. Amikor felforrt, hozzáadjuk a zöldbabot és a zöldborsót is és tovább főzzük. Közben a darált húst sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítjük, majd a masszából diónyi golyókat formálunk. Amikor a zöldségek már majdnem megpuhultak hozzáadjuk a raviolit és a húsgombócokat. Az egészet készre főzzük. Legvégén tesszük bele a bazsalikomleveleket és kevés cukorral édesíthetjük a levest.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések