Kókuszos-vaníliás kocka



Hozzávalók: - első réteg: 20 dkg vaj, 4 evőkanál cukor, 3 evőkanál kakaó, 2 tojás, 20 dkg darált keksz, 7 dkg kókuszreszelék, 5 dkg darált dió, 1-2 dl tej; - második réteg: 10 dkg vaj, 2 dl tejszín, 1 tasak főzés nélküli, vanília ízű krémpor, 1-2 evőkanál porcukor; - harmadik réteg: 10 dkg étcsokoládé, 1-2 evőkanál tejszín.
Elkészítés: A vajat a cukorral és a kakaóval együtt egy lábasban megolvasztjuk. Hozzáadjuk a tojásokat és hagyjuk besűrűsödni. Ezután beleforgatjuk a kekszet, a kókuszreszeléket és a diót, majd tejjel hígítjuk. A lényeg, hogy ne legyen túl sűrű a massza. Ezt egy magas falú, fóliával bélelt tepsibe simítjuk és a hűtőbe tesszük. A krémhez a vajat, a tejszínt és a krémport jó habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot is és könnyű krémet készítünk. Ezt a kekszes rétegre simítjuk, majd újra a hűtőbe tesszük. A csokoládét a tejszínnel együtt vízgőz fölött megolvasztjuk, majd miután kissé kihűlt a krémre kenjük. Még néhány órára vissza tesszük a hűtőbe, és már szeletelhető is.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések