TükörglazúrEzt is kipróbáltam. Tetszett, szép volt, de picit édes. Kétszer készítettem, az első nagyon nem sikerült. Sima, vaníliakrémes kuglófot vontam be vele, mert ezúttal a glazúron volt a hangsúly.
Hozzávalók: 35 dkg fehér csokoládé, 30 kristálycukor, 20 sűrített tej, 15 dkg + 1,2 dl víz, 2 dkg zselatin, ételfesték tetszés szerint.
Elkészítése:
  1. Mérlegre állítunk egy tálat és kimérjük benne a vizet, hozzáadjuk a cukrot és a sűrített tejet, majd feltesszük főni.
  2. A zselatint elkeverjük az 1,2 dl vízben és hagyjuk megduzzadni.
  3. Amikor a tejes, cukros keverék felforrt, tovább nem főzzük, hanem levesszük a tűzhelyről és belekavarjuk a megduzzadt zselatint.
  4. Közben a csokoládét kis darabokra törjük, majd ráöntjük a zselatinos, cukros, tejes keveréket és kicsit hagyjuk összeolvadni.
  5. Végül botturmixal simára keverjük, majd átszűrjük.
  6. Ez után tetszés szerint színezhetjük. Egyszerre az egészet is, vagy ha csak egy részét színezzük meg és a kettőt összeöntjük, akkor márványos hatást érünk el. Amikor langyosra hűlt, és kezd besűrűsödni, akkor a rácsra kisebb tálkára állított süteményre, krémes tortára öntjük, ételfestékkel még lespriccelhetjük és hagyjuk lefolyni, megdermedni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések