Töltött édesburgonya





Hozzávalók (4 személyre): 4 nagy édesburgonya, 15 dkg juhtúró, 5 dkg sajt, 8 evőkanál tejföl, só, bors, olívaolaj, ízlés szerint zöldpetrezselyem, metélőhagyma, zöldségsaláta vagy savanyúság a tálaláshoz. 

Elkészítése: A krumplit megmossuk, megsózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és héjastól, külön-külön alufóliába csomagoljuk. Előmelegített sütőbe tesszük. A tejfölben elkeverjük a sót és a borsot, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és metélőhagymát. A túrót és a sajtot felszeleteljük. Amikor a krumpli önmagában megsült kicsomagoljuk és hosszában ketté vágjuk. A vágott résbe sorakoztatjuk a túrót és a sajtot, majd rövid időre visszatesszük a sütőbe. Csak annyit kell sütni, hogy a túró és a sajt megolvadjanak. Ez után kivesszük a sütőből meglocsoljuk a tejföllel és zöldségsalátával kínáljuk.

Megjegyzések

Anikó üzenete…
Szia, baromira tetszik a cikk :)

Népszerű bejegyzések