Gombás spagetti




Gomba, mert nagyon-nagyon szeretem. Sokféle képpen készül nálunk, jövök még mással is :).
 
Gombás spagetti
Hozzávalók (2 személyre): 25 dkg spagetti, 10 dkg parmezán sajt, 4 nagy vagy 6-8 kisebb fej gomba, 2 tojás, 2 evőkanál vaj, 1 cikk fokhagyma, só, bors, nagy csokor zöld petrezselyem.
Elkészítése: A spagettit enyhén sós vízben megfőzzük. Közben a gombákat felszeleteljük és egy evőkanál vajon megpirítjuk, majd félre tesszük. A tojásokat kevés sóval, borssal és az összezúzott fokhagymával felverjük. Amikor a spagettit leszűrjük, majd beletesszük abba a serpenyőbe amelyikben a gombát megsütöttük. Közben hozzáadjuk a másik evőkanál vajat és összeforgatjuk. Beletöltjük a felvert tojást és alacsony lángon rázogatva (keverni nem kell) 1-2 perc alatt összekészítjük. Végül megszórjuk a reszelt parmezánnal és az apróra vágott petrezselyemmel, hozzáadjuk a korábban megpirított gombaszeleteket, összeforgatjuk és tálalhatjuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések