Epres morzsasüti




Epres morzsasüti

Hozzávalók: 1 kg eper, 25 dkg liszt, 10 dkg vaj + az edény kikenéséhez, 5 dkg + 3 evőkanál barna cukor, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 tojás, 1,5 dl tej, 1 tasak sütőpor, csipetnyi só, fagylalt a kináláshoz.
Elkészítése: előkészítjük a hozzávalókat, az epret megmossuk, szárát és leveleit levágjuk. Kétfelé vagy négybe vágjuk az epret egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a keményítőt, majd összerázzuk. Egy hőálló tálat kivajazunk és beletesszük a cukros, keményítős epret. A lisztben elkeverjük a cukrot, a sütőport és a sót, majd hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat. A tojást kissé felverjük a tejjel együtt. A lisztes keveréket jól morzsásra dolgozzuk a vajjal, a végén pedig beledolgozzuk a tojásos tejet. Ragacsos, kanalazható masszát kell kapnunk. Végül egy kanál segítségével az eperre kanalazzuk és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, vaniliafagylalttal kínáljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések