Zserbó palacsintatortaImádjuk a palacsintát, annak minden formáját. Szeretjük a zserbót. Így ebből következik, hogy ha a kettő kombinálva van, akkor az már főnyereménynek számít.

 
Zserbó palacsintatorta
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 2 tojás, 2 dl tej, 2-3 dl szódavíz, 1 evőkanál cukor, olaj a sütéshez, -a töltelékhez: 9-11 evőkanál baracklekvár, 10 dkg dió, 10 dkg étcsokoládé, 1 evőkanál olaj.
Elkészítése: A palacsintához a liszthez kavarjuk a cukrot, a tojást, a tejet és a vizet. Jól összekeverjük, majd enyhén olajozott palacsintasütőben 10-12 palacsintát sütünk. A diót néhány darab kivételével, amelyeket majd a díszítéshez használjuk, ledaráljuk. Amikor a palacsinták megsültek elkezdjük a rétegelést, úgy hogy minden palacsintát előbb megkenünk egy evőkanál lekvárral, erre szórjuk a diót, majd befedjük egy palacsintával. Ezt a műveletet addig végezzük, amíg a palacsinták el nem fogynak. A tetejére az olajjal együtt felolvasztott csokoládét simítjuk, majd a félretett dióval díszítjük. Hideg vízbe mártott késsel szeleteljük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések