Kókuszos, kávékrémes sütemény



Az új kedvenc: édesen keserű sütemény. Aki szereti a kávét, annak feltétlenül ki kell próbálni. Isteni!



Kókuszos, kávékrémes sütemény
Hozzávalók: 7 tojás, 30 dkg cukor, 20 dkg kókuszreszelék, 20 dkg vaj, 4 evőkanál liszt, 3 evőkanál tejszín ízű pudingpor, 2 dl erős kávé, 1 tasak sütőpor, tetejére ízlés szerint magas kakaótartalmú csokoládé.
Elkészítése: A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadunk 18 dkg cukrot és addig habosítjuk tovább, amíg a cukor el nem olvad, a hab pedig fényessé nem válik. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a kókuszreszelékkel, majd a tojásfehérje habba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk és előmelegített 180 fokos sütőben, tűpróbáig sütjük. Közben a krémhez a kávéban elkeverjük a cukrot, meg a pudingport. Hozzáadjuk a tojássárgáját és kis lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Valószínű csomós lesz, de azt mixerrel simává keverhetjük. Hagyjuk a krémet kihűlni, majd újra a mixerrel belekavarjuk a puha vajat. Amikor a tészta megsült, hagyjuk teljesen kihálni és megkenjük a krémmel. Tetejére reszeljük a csokoládét. Tálalás előtt hűtőszekrénybe tesszük, miután a krém megdermedt könnyebben szeletelhető.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések