Forró ír kávé
És akkor egy kis újdonság. Forró ital. Imádom a kávét, de nem iszom sokat. Csupán reggel egy keveset és azt is tejjel, viszont el nem tudnám képzelni a napindítást kávé nélkül. A nap további részében azért kávékülönlegességeket szívesen fogyasztok:).
Forró ír kávé
Hozzávalók: 1,5-2
dl tejszín, 1,5 dl hosszú kávé, 0,5
dl viszki (whisky), 1-2 teáskanál cukor, tejszínhab és
csokoládéreszelék a kínáláshoz.
Elkészítése: A forró kávét egy magas falú pohárba töltjük és
hozzákavarjuk a cukrot. Ez után beletöltjük a viszkit is. A tejszínt
meglangyosítjuk és kanál segítségével óvatosan a pohár oldalán végigcsurgatva a
kávéhoz adjuk. Végül tejszínhabbal és csokoládéforgáccsal kínáljuk.
Megjegyzések