Hagymatokány

Ez egy gyerekkori kedvencem. Általában vasárnaponként készítette reggelire, apukám. Ha nem juhtúrós puliszka, vagy tojásrántotta volt, akkor biztos hagymatokányt ettünk. Most is imádom. A recept apukámé.


Hagymatokány
Hozzávalók: 3 nagyobb  hagyma, 1 tojás, 1 dl tejföl, só, bors, fűszerpaprika, kevés borecet, olaj.
Elkészítése: A hagymát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. Az olajat felforrósítjuk és beletesszük a hagymát és kissé megfuttatjuk. Megfűszerezve, kevés vízzel felöntve, fedő alatt jó puhára pároljuk és zsírjára főzzük. A tojást kissé felverjük, majd a hagymához adjuk. Amikor a tojás is megfőtt a hagymában, hozzákavarjuk a tejfölt, majd kevés ecettel savanyítjuk. Friss házi kenyérrel tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések