Fokhagymás krémmel rakott burgonya

Örökké szeretve lesz ez az étel :)



Fokhagymás krémmel rakott burgonya 

Hozzávalók (4 személyre): 8-10 krumpli, 15 dkg juhtúró, 5-10 dkg kolbász vagy szalámi, 3 dl tejföl, 3 nagyobb cikk fokhagyma, 1 teáskanál zsír, só, bors. 
Elkészítése: A krumplit héjastól megmossuk és megfőzzük. Közben előkészítjük a többi hozzávalót és az időközben megfőtt és langyosra hűlt krumplit meghámozzuk. A túrót lereszeljük, kb. 3-5 dkg félre teszünk, a többit kevés borssal, az összezúzott fokhagymával és a tejföllel kikavarjuk. Egy hőálló edény kikenünk zsírral és bele rétegeljük a karikára vágott krumplit felét és szalámit vagy kolbászt, majd megfűszerezzük. Rásimítjuk a tejfölös túrókrém felét, majd a maradék krumplival. Tetejére kenjük a maradék fokhagymás-túrós krémet, rászórjuk a maradék reszelt túrót és előmelegített sütőben kissé megpirítjuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések