Könnyű sajtgolyókNoh, évekkel ezelőtt anyósom munkatársnőjétől származott az a recept, amely három főbb alapanyagból tevődött össze (juhtúró, tehéntúró és sajt) és amely egy nagyon finom sajtgolyót takart. Útón-útfélen, hogy-hogy nem a recept elveszett. Elég sokáig kutakodtam, h legalább hasonlót találjak, de nem igazán sikerült. Több, talált receptet ötvöztem, finomítottam és ez lett belőle. Nekünk bejött :). 

Könnyű sajtgolyók
Hozzávalók: 10 dkg sajt, 10 dkg juhtúró, 5 dkg tehéntúró, 8 dkg liszt, mokkáskanál sütőpor, 1 tojás, bors, ízlés szerint zöld petrezselyem, bő olaj a sütéshez.
Elkészítése: A sajtot és a juhtúrót finomra reszeljük, a tehéntúrót pedig villával összetörjük. A tojást kissé felverjük, majd a sajtot, és a túrókat összevegyítjük, hozzáadjuk a tojást, a borsot és az apróra vágott zöld petrezselymet. Só nem szükséges a masszához, mert a juhtúró elég sósságot ad. Végül kis adagokban hozzágyúrunk kb. 7 dkg a lisztet és a sütőport. Épp annyit, hogy ne túl kemény masszát kapjunk. A massza egyébként ragadós. Diónyi golyókat formálunk belőle és a maradék lisztben kissé meghempergetjük. Felforrósított olajban arany-barnára sütjük. Papírtörlőn leitatjuk a felesleges zsiradékot és hidegen vagy melegen egyaránt tálalhatjuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések