Töltött gombafasírt zöldségkörítéssel



Nem ez volt az ünnepi fogás. Ez az étel korábban készült, viszont már karácsonyi hangulatban. A 25.ei menünk hagyományos volt. A család (anyósomék, a szüleim és öcsém)
kedvencei voltak terítéken: előétel disznóságokból :) készült kocsonya (anyukámnak köszönhetően), francia saláta csirkehússal és töltött tojás volt. Leves két féle készült: egy pacalleves és egy házi tyúkhúsleves, főétel pedig fóliában sült pisztráng krumplisalátával és rizibizivel. Készítettem még egy tiramisu tortát és túrós zserbót. 

Töltött gombafasírt zöldségkörítéssel
Hozzávalók: 60 dkg csiperke, 4 keményre főtt tojás, 2 főtt krumpli, 2 szelet kenyér, 1 hagyma, 1 tojás, 2-3 maréknyi zsemlemorzsa, 3 cikk fokhagyma, só, bors, szerecsendió, petrezselyemzöld, párolt brokkoli és paprikás krumpli a tálaláshoz.
Elkészítése: A fasírt masszához a kenyeret tejbe áztatjuk, majd a megpucolt gombával, hagymával, fokhagymával és a főtt krumplival együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk a tojást és a fűszereket, majd annyi zsemlemorzsát, hogy ne túl lágy masszát kapjunk. Egy kalácsformát kibélelünk sütőpapírral, majd beletesszük a massza felét. Erre sorakoztatjuk a keményre főtt, megpucolt tojásokat és befedjük a maradék masszával. Előmelegített sütőben megsütjük

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések