Lekváros kifli


Óóó, ez nem könnyű finomság, már mint gyomorilag és emésztésileg. Rengeteget meg lehet enni belőle, főleg még melegen. Vagy ha nem melegen, akkor hidegen tejjel. Jajj, nagyon jó :)



Lekváros kifli

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 15 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 tojás, 2 evőkanál tejföl, kb. 2 púpozott  evőkanál valamilyen kemény lekvár, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 citrom reszelt héja, 1 fél citrom leve, 1 tasak vaniliáscukor.
Elkészítése: A liszthez hozzáadjuk a cukrokat, a citromlével felfuttatott szódabikarbónát, a citromhéját, majd a tojást és a tejfölt, végül pedig belereszeljük a hideg vajat is. Jól összedolgozzuk, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és négyzeteket vágunk. Minden négyzet közepére kevés lekvárt teszünk, felcsavarjuk, majd kiflire formáljuk. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések