Túrós pityókaleves (krumpli leves)




Ez az étel van étlapon, amikor már nincs új ötlet. Ez kézen fekvő. Krumpli és túró az mindig van itthon. Idén például két fiókot töltöttem meg túróval a mélyhűtőben. Nagyon szeretjük. Főtt krumplihoz már csak egy kevés hagyma, vaj és sok-sok túró kell, hogy egy jót tudjak lakmározni :) 

Hozzávalók:  5-6 darab nagyobb krumpli, 1 nagy fej hagyma, 10 dkg juhtúró (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb is) 2 dl tejföl, néhány babérlevél, só, bors, petrezselyemzöld, kevés olaj.
Elkészítése: A krumplit megmossuk, meghámozzuk és kockára vágjuk. Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a krumplit és megfűszerezve felöntjük vízzel. Beletesszük a babérlevelet és fedő alatt megfőzzük. Ekkor kiemeljük a babérleveleket, egy kevés levest összekeverünk a tejföllel és azt is hozzáadjuk. Ettől fogva már nem főzzük az ételt. Tetejére morzsoljuk a túrót, hagyjuk ráolvadni és apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések