Rókagomba fasírt paprikás krumplival


Böjt van. Én ilyenkor, péntekenként, a csokoládéról és az édességről szoktam lemondani (persze amikor sikerül). Azért igyekszek, hogy pl. a férjemmel is betartassam a böjt "előírásait", már csak azért is, mert úgy-e ennek az időszaknak jótékony hatásai is ismertek. Elődeink úgy gondolom ösztönösen, de nem hiába találták ki ezt a tavaszi, húsmentes 40 napot.
Én most kezdek a fagyasztó aljára érni, ezért most egy csomag rókagomba került sorra. Paprikás krumplival és friss uborkával fogyasztottuk.

Hozzávalók: 40 dkg rókagomba, 1 tojás, 3 cikk fokhagyma, 1 fej hagyma, 4 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors, nagy csipet köménymag, olaj a sütéshez.
Elkészítés: A fagyasztott gombát hagyjuk leolvadni, majd kb 10-15 percig enyhén sós vízben megfőzzük. Ezután ledaráljuk a hagymával és fokhagymával együtt, majd hozzáadjuk a tojást és a fűszereket. Jól összedolgozzuk és végül belekavarjuk a zsemlemorzsát is. Kis gombócokat formázunk és felhevített olajban szép pirosra sütjük.

Megjegyzések

4Gyerek üzenete…
ez övön aluli ütés volt. gombák között a rókagomba a kedvencem. szóval ebből bármikor jöhet(ne)
zsuzsiga üzenete…
:) ha nem fogyott volna el, szivesen kuldtem volna. :) nekem is nagy kedvencem a hirip mellett.
Jutka üzenete…
Nagyon guszta, nekem ma is jól jönne..de ha péntekre lesz az sem gond:)

Népszerű bejegyzések