Töltött sültkrupmli


Nagyon szeretem a héjában sült- és főtt krumplit is. S az, hogy a belsejét kikaparom és túrókrémmel (hasonlít a körözötthöz) töltöm meg, az már csak hab a tortán. Nem tudom miért, de legszívesebben vacsorára eszem. Talán azért, mert otthon, szöleimnél így szoktam meg. A hosszú téli estéken sült krumplit ettünk. Nem egyszer az is előfordult, hogy nagynénéméknél a csempekályhában sütöttük a pityókát. De jó is volt az, akkor úgy:)!

Hozzávalók: 4 közepes krumpli, 4 evőkanál júhtúró, 2-3 evőkanál tejföl, 1 mokkáskanál örölt köménymag, csipetnyi fűszerpaprika, só és örölt bors.

Elkészítés: A krumplikat alaposan megmossuk, majd hosszában kettévágjuk és belsejét karalábévájóval vagy éles késsel kivájjuk. Az így kapott krupmlikat tepsire helyezzük és előmelegített sütőben, héjastól pirosra sütjük. A krumplik kivájt belsejét enyhén sós vizben megfőzzük, majd megtörjük és a júhtúróval alaposan kikeverjük. Tejföllel hígítjuk és végül őrölt köménymaggal, fűszerpaprikával és borssal főszerezzük. Miután a krumplik megsültek két teáskanál segítségével a túróval megtöltjük az üregeket. Még forrón kínáljuk.

Megjegyzések

Illéskrisz Konyhája üzenete…
Télen sokszor eszünk így sült krumplit, de még nem töltöttem meg. Jó ötlet ez a túrós krém! Van már valami híred a kiadványról? Már nagyon várom! :o)))
Kati üzenete…
Mi is sokszor ettünk ilyet gyerekkoromban, anyuméknál olyan kürtő van a melegítőkályhán amelybe lyukak vannak, azokba tettük a krumplit, ott sültek pirosra, és isteni illat terjengett az egész lakásban.
Éva üzenete…
Nagyon guszták! Mi is nagyon szeretjük a sütőben héjában sűlt krumplit. Nagyon finom lehet ezzel a túrótöltelékkel is !
Roza üzenete…
Nahát!:)) Mi is szoktunk enni héjában sült burgonyát túróval, de nem ebben a formában. Ez most nagyon megtetszett:)

Népszerű bejegyzések