Túrógombóc málnalekvárral


Mindenképp szerencsésnek mondhatom magam, hiszen amióta az eszemet tudom, mindig is friss, igazi, faluról származó, házi tejet fogyasztok. Mind a mai napig apukám vásárolja (legjobb forrásból) és hozza. Amiatt viszont, h reggel veszi meg a tejet és csak este hozza el hozzánk a hőségben (mert most nálunk is nagy a kánikula) előfordult, h felfőzéskor összement. Sajnálom elönteni, ezért olyankor túrógombócot készítek, ahogy a minap is tettem. Málnalekvárral isteni finom, hiszen maga a gombóc egyáltalán nem édes. De finom fahéjjal megszórva is. Én pl. egyszerűen a hűtőből szemelgetve is imádom:).

Hozzávalók: 2 liter tej (összefutott - vagy citromlével összefuttatott), 2 tojás, 4-5 evőkanál búzadara, 3 evőkanál cukor, 2 evőkanál olaj, 1 kávéskanál fahéj, csipetnyi só, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, 1 evőkanál vaj, málnalekvár.

Elkészítés: A főzés közben összement tejet egy kis lyukú szűrőbe öntjük és hagyjuk a vizet lecsepegni. A fennmaradt túrószerű tejtermékhez hozzáadjuk a tojás sárgákat, az olajat, a sót, a cukrot, a fahéjat, a búzadarát, majd jól összedolgozzuk és beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérjéket is. Letakarva pihenni hagyjuk. Kb. 1O perc után kis gombócokat formálunk és enyhén sós vízben megfőzzük. A zsemlemorzsát a vajon megpirítjuk, majd a megfőtt gombócokat beleforgatjuk. Tálaláskor málnalekvárral kínáljuk.

Megjegyzések

Okki üzenete…
Nagyon szeretem a túró gombócot, most jól jönne egy pár darab :)
Éva üzenete…
Nagyon guszta a gombócod, de a lekvár is nagyon kelleti magát szívesen megkóstolnám így ahogy van!:))
Reka üzenete…
Mi is imadjuk, es szerencsesnek mondhatom magunkat, hisz hazi tejet, hazi kenyeret eszunk, igy ahogy te is irod, a legjobb forrasbol.

Népszerű bejegyzések