Gombás aprófasírt fokhagyma mártogatóssal


Egy cseppet sem tétlenkedem. Szinte naponta megnézem ki, mit és hogyan főz. Én is főztem, sőt, mert nagy luxus lenne ne főzni, de valahogy soha nincs időm bejegyezni. Mindig eldöntöm, hogy na ma este, holnap este, de az energiám nem engedi. Sebaj. Elmaradásom van. Sorban következnek. Most kedvenc gombafasírtom (aprózva:)):

Hozzávalók: ½ kg vegyes erdei gomba (rókagomba, rizike, vargánya, stb.), 1 tojás, 3-4 cikk fokhagyma, 1 fej hagyma, 1 szelet kenyér, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors, nagy csipet köménymag; a mártogatóshoz: fél rúd krémsajt (kb. 8-1o dkg), 2 dl tejföl, 2 cikk fokhagyma, só, bors.

Elkészítés: A gombát megtisztítjuk, előfőzzük, a kenyeret tejbe áztatjuk majd lecsöpögtetjük, majd a gombával együtt ledaráljuk. A hagymát apró kockákra vágjuk és az átzúzott fokhagymával kevés olajon megpirítjuk, majd a ledarált gombához adjuk (az egészet újra átdarálhatjuk). A masszához adjuk a tojást és megfűszerezzük. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy könnyen formázható, de ne túl kemény legyen, majd kis fasírtokat formázunk és olajban kisütjük. A mártogatóshoz a fokhagymát összezúzzuk majd a többi hozzávalóval együtt jól kikavarjuk. Felhasználás előtt hűtőbe tesszük, majd a fasírtok mellé kínáljuk.


Megjegyzések

Petra üzenete…
Ez valami istenien hangzik. :)))
Ami üzenete…
Ebből én is szeretnék kérni! Nagyon guszta! :)
Anazar üzenete…
Csinoskák! Az erdei gomba sokat dobhat az ízvilágán.

Népszerű bejegyzések