Spenótos omlett-tekercs


Én úgy tartom, hogy a megszokott dolgokat muszáj feldobni valamivel, különben egyhangúvá válik. Így voltam például a spenótfőzelék + tükörtojással is. Nagyon szeretem, de egy idő után elkel a változatosság. Ekkor került a kezembe ez a recept - ha jól emlékszem valamelyik folyóiratból származik. Szóval kaptam az alkalmon és én is elkészítettem. Ebben a formában szerintem még hidegtálra is megfelel. Vagy gyerekzsurra is nagyszerű lehet:).

Hozzávalók(személyenként): 4 db tojás, 2 evőkanál liszt, csipetnyi só, 10 dkg (fagyasztott vagy friss megfőzve és pürésítve) spenót, 1 cikk fokhagyma, 1 evőkanál tejföl, 10 dkg reszelt sajt, olaj a sütéshez, kevés vaj.

Elkészítés: A spenótot leolvasztjuk és a vajon az összezúzott fokhagymával, sóval, valamint egy kevés (1/2 dl) vízzel puhára, készre főzzük. Miután megfőtt levesszük a tűzről és belekavarjuk a tejfölt. A tojásokat felverjük, jól elkeverjük benne a lisztet és a sót, majd teflon serpenyőben palacsintaszerű vékony lapokat sütünk. Miután kihűlt a tojáslap elosztjuk rajta a spenótot, feltekerjük és az így kapott göngyölegeket, vajjal kikent hőálló tálba, szorosan egymás mellé fektetjük. Megszórjuk a reszelt sajttal és sütőben annyi ideig sütjük, amíg a sajt ráolvad és szép piros lesz. Karikákra vágva, fogvájóval megszurkálva tálaljuk.

Megjegyzések

Illéskrisz Konyhája üzenete…
Ez biztos nagyon finom! Imádom a spenótot!
Névtelen üzenete…
Fejenként 4 tojás? Nem lesz az úgy sok?
zsuzsiga üzenete…
Krisztina nagyon finom, tobbszor is elkeszitettem mar, mert en is nagyon szeretem a spenotot.
Kedves Nevtelen! A fejenkent a tojas nem sok, legalabbis en megbirkozom vele, bar izlesek es etvagyak... A 4 tojasbol es 2 ek lisztbol, ill. keves sobol osszesen 2!!! palacsintaszeru lap kesziteheto (normal meretu, azaz 10 cm atmeroju palacsintasutoben). Ezt kellene majd a spenotos toltelekkel megkenni, felcsavarni, majd reszelt sajttal a tetejen ujramelegiteni. Oszinten szolva, en ekkora nagy:) adaggal meg egy jo leves utan is megbirkozok. Szeretettel ajanlom kiprobalasra!:)
bodzablog üzenete…
Zsuzsi, ez csúcs! De ugye a palisütőd nem 10 centi átmérőjű? Az nagyon icipici lenne :) biztosan 20-as, mint a legtöbb. A tojáslepényt én is szoktam néha csinálni, de sokkal vékonyabbra sütöm, aprózott zöldfűszereket, néha pirított szezámmagot, vagy pirított-darált lenmagot is szórok a tojásba, úgy sütöm. Feltekerem és egy egyszerű - de leginkább keleties tipusú - levesbe betétnek felcsíkozva is szuper finom tud lenni. Sonkával feltekerve már mi is ettük ,,magában'', de ez a spenót most vitte nálam a pálmát. Főleg így, sajtosan, dupla sütéssel. Nagyon tuti lett, gratulálok! :)
Éva üzenete…
Nagyon guszta, jól néz ki! Valóban nem szokványos így, de sajna a spenóttal nem vagyok jóba nem szeretem!
zsuzsiga üzenete…
Igen-igen. 20 cm. Ebben tenyleg tevedtem. Ezert bocsanat!
Okki üzenete…
Nagyon finom lehet!

Nézz be hozzám, van egy meglepetésem :)

Népszerű bejegyzések