Hamis gulyásleves


Ezt a levest olyankor szoktam készíteni, amikor "nincs itthon semmi" ennivaló, hiszen tényleg szinte semmi nem kell hozzá csak egy kevés krumpli, hagyma, liszt, tojás, tejföl. S ha még valamit sorolok akkor megmondjátok, hogy az én gulyásom is olyan mint a katona "kőlevese":)).

Hozzávalók: 5-6 db krumpli, 1 szál zöldhagyma, 1 zöldpaprika, kb 1 l víz, só, bors, 1 ek gulyáskrém (házi ha van), 1 kk pirospaprika, 1 tojás, 5-6 ek liszt, 2 ek olaj, tejföl a tálaláshoz.

Elkészítés: A krumplit megmossuk, meghámozzuk és hasábokra daraboljuk. Az olajt hevülni tesszük, majd megfuttatjuk rajta az apróra vágott hagymát és a zöldpaprikát. Megsózzuk, borsozzuk és a gulyáskrémet, illetve a pirospaprikát is hozzáadjuk, megkavarjuk. Beletesszük a krumplit és felöntjük a vízzel, majd fedő alatt a krumpli puhulásáig főzzük. Időközben a tojásból és a lisztből csipetkét készítünk, úgy hogy a tojást felverjük, jól beledolgozzuk a lisztet, majd a levesbe szaggatjuk. Még pár percet forraljuk, tálaláskor tejföllel kínáljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések