Galuskás zöldségleves


Azt is mondhatnám, hogy mindent bele leves. Ami épp kéznél van azt pakolok bele. Gyakran szoktam elkészíteni, mert gyors, egyszerű, laktató és finom. A galuska teszi számomra különlegessé.

Hozzávalók: ½ kg vegyes friss zöldség (karfiol, sárgarépa, zöldborsó, zöldbab), 1 ek vaj, 1 fej hagyma, 1,5 l víz, 1 dl tej, 1 ek liszt, só, továbbá 1 tojás 4-5 ek liszt, só, tejföl és petrezselyemzöld a tálaláshoz.

Elkészítés: A vajat olvadni tesszük, a hagymát felaprítjuk majd a vajra borítjuk. Miután üvegesre párolódott hozzáadjuk a megtisztított és tetszés szerinti nagyságura vágott zöldséget, megsózzuk és felöntjük a vízzel. 10-15 percnyi főzés után a tojásból és a lisztből nem túl kemény galuskát készítünk, azt a levesbe szaggatjuk, majd a tejből és az 1 ek lisztből habarást készítünk, majd ezt is a leveshez adjuk és további maximum 5 percig főzzük.

Megjegyzések

Edó üzenete…
Mindent bele mi,csak éppen húst ne:)Kicsit izgulok,következik nemsokára 2 vega-alkalom,sokszor jutsz eszembe.
zsuzsiga üzenete…
Igen Edo, mindent bele epp miattam hust ne. De igazabol ugy hiszem, a csalad miatt, tobbet fozok husos etelt, mint hustalant.
Ne izgulj a vega-alkalom miatt! Teged ismerve tokeletesen megoldod a helyzetet. Ugyes vagy es tehetseges! En szoritok neked es gondolok rad:).

Népszerű bejegyzések