Komlóleves




Őszintén szólva mivel nálunk ilyesmi nem terem, első látásra mikor édesanyám mutatta nem tudtam, hogy mi az. Először a kender ugrott be, érdekes levele miatt. De aztán kiderült, hogy Marosvásárhely közeléből származik a nővény és nem más mint a komló. Azt tudtam, annak ellenére, hogy nem iszom alkoholt, hogy sört készítenek belőle, de azt nem, hogy például levest is. Mert ezek után már el tudom képzelni főzelékként, sőt még slátába is. Szóval elkészült a leves. Bevallom nem én készítettem. ÉDesanyám volt a tettes, de tudom, hogy salátaleves mintájára készült, tojás nélkül, rántással és jó sok tejföllel. Egy fagyasztózacskónyi komló volt. Előbb összetépkedtük levelestől a szárakat (mint a zöldbabot-zöldpaszulyt) - ebben én is segítettem. Majd anyukám egy lében megfőzte a komlót, amit elöntött, s utána jó sok fokhagymával, mint már említettem salátaleves módjára elkészítette. Megkostoltam, nagyon ízlett.

Megjegyzések

Kati üzenete…
Mi komlós paszulylevest szoktunk főzni, az isteni. Így külön még nem ettem, de rossz nem lehet.
Adél üzenete…
Gyerekkoromban ettem mamánál komlólevest,nagyon finom volt.A kert kerítése mellett nőtt,vajon ugyanaz a komló,mint amit a sör előállítására termesztenek?

Népszerű bejegyzések