Epres-túrós süti


El kell mondanom, hogy van két bloggertársam, ill. Erdélyi Konyhás kolléganőm is, Ottis és Edó, akiknél sokat szoktam időzni, és sok általuk készített ételt ki is szoktam próbálni. Egyszerűen tetszenek a receptek, s ezért a elsősorban a nyálat csorgattató ételfotók a hibásak :).
Ezt a túrós sütit pl. valahol már láttam, azt hiszem valamilyen gasztrólapban olvastam róla, de mivel nem találtam és emlékeztem, hogy legutóbb Ottisnál is hasonló készült, úgy döntöttem, hogy az ő receptje alapján készítem el. Igaz annyi különbeséggel, hogy mazsola helyett 6 szem apróra vágott friss epret tettem bele.

Hozzávalók: 20 dkg rétes liszt, 10 dkg finomliszt, 1 tasak sütőpor, 20 dkg porcukor, 3 tojás, 3 dl tej, 15 dkg vaj, 50 dkg tehéntúró, 2 tasak vaníliás cukor, 6 szem eper.
Elkészítés: A liszteket a cukorral és a sütőporral egy tálba tesszük és kézi habverővel jól elkeverjük. A túrót szétmorzsoljuk. A vaj egyharmadával jól kikenjük a tepsi alját és oldalát, majd erre borítjuk a lisztkeverék felét. Erre rétegezzük a túró felét, egy tasak vaniliacukrot és 3 felaprított epret. Erre ráreszeljük a maradék vaj felét lisztkeverék másik fele, majd a maradék túró, a vaniliás cukor és a maradék eper. A tojást jól elhabarjuk a tejjel és a "tészta" tetejére öntjük, majd ráreszeljük a maradék vajat is. Forró sütőben aranybarnára sütjük. Tálaláskor porcukrot hintünk rá.

Megjegyzések

Ottis üzenete…
Nagyon guszta, most megkóstolnám mert rég sütöttem sütit :)

Népszerű bejegyzések