Epres jégkása

Hamarosan nagy szezonja lesz az epernek. Ezt a jégkását a most kapható eperből készítettem és bevallom, még nem lett az igazi. Édes, kerti eperből lehet majd finomat csinálni. Na, de addig is a recept -ami egyáltalán nem bonyolult- és a leírás.

Hozzávalók: 25 dkg eper, 1 dl eperszörp, ízlés szerint kristálycukor.

Elkészítés: Az epreket megmossuk, leveleitől megtisztogatjuk és egy frissentartó fóliával letakart tányérra tesszük, majd a melyhűtőbe helyezzük. Az eperszörpöt a hűtőszekrénybe tesszük. Miután az eprek jegesre fagytak leszedjük a fóliáról és jegtörőbe vagy turmixgépbe tesszük. Kásásra daráljuk, majd meghíntjük a cukorral és összeforgatjuk. Végül leöntjük a hideg eperszörppel és behűtött tálakba téve tálaljuk.

Megjegyzések

Éva üzenete…
Ez nagyon finom lehet majd a kánikulában, az eper illatát az orromban érzem szinte a kép láttán!

Népszerű bejegyzések