Fehércsokoládés sárgarépa kocka


Kicsit hanyagoltam és az elkövetkezőkben is kevesebb időt tudok szánni majd a blogra, de igyekszem utólag pótolni a dolgokat, ahogy tudom. Kicsi leányom sok foglalkozást igényel, olyan aranyos. Jó sokat eszik, szépen fejlődik, pár nap múlva már 4 hetes lesz.
Szombaton sárgarépa kockákat sütöttem, először, ezért is akartam bejegyezni, hogy nyoma legyen, bármikor elő tudjam keresni, mert nagyon ízlett. Amúgy a kép nem egy sikertörténet és a diszítés is összemaszatolódott, de a lényeg mott van. Fehércsoki krémmel készült, legközelebb pedig más krémmel is kipróbálom.

Hozzávalók: -tésztához: 3O dkg liszt, 2O dkg cukor, 2O dkg reszelt sárgarépa, 1 dl olaj, 1/2 dl olvasztott vaj, 4 tojás, 1/2 tasak sütőpor; - a krémhez: 2O dkg jó minőségű fehércsokoládé, 2 dl tejszín; -tetejére marcipán.
Elkészítés: A tojást az olajjal és a vajjal habosra keverjük, majd beleforgatjuk a cukrot, a sütőporral elkevert lisztet és végül a sárgarépát. Sütőpapírral vagy szilikonnal bélelt tepsibe töltjük és megsütjük. A krémhez a tejszínt felmelegítjük, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a csokoládét és addig kevergetjük míg felolvad. Majd hűtőbe téve hagyjuk kihűlni. Mikor már megszilárdult kivesszük és kézi mixerrel összekavarjuk. A tésztát keresztben elvágjuk egymásra helyezve a közepét és a tetejét a krémmel megkenjük, majd marcipánból készített figurával (murokkal:)) díszítjük.

Megjegyzések

Éva üzenete…
Nagyon mutatós sütemény, még eddig répát nem hallottam süteménybe tenni, de kipróbálom,biztos finom!
Kati üzenete…
Pedig szép lett, nincs miért szabadkoznod, tetszik. Nagyra nőjön a lányod!
zsuzsiga üzenete…
Mindkettotoknek koszonom! Eva, lehet repabol is sutit, sot tortat is, azt hiszem a repatorta meg ismertebb.
Kati üzenete…
Nézz be hozzám, ha időd engedi, meglepi vár!
Jutka üzenete…
Van egy kis meglepim számodra, nézz be hozzám!

Népszerű bejegyzések