Zöldségkrokett parajkrémmel


Valójában ez a zöldséges fasirt az Erdélyi Konyha februári számába készült. Nagyobb adagot készítettem, így a nyers massza felét le is fagyasztottam, gondoltam jól jöhet máskor, olyankor mikor nincs időm, vagy kedvem bíbelődni az ilyesmivel. Most jut eszembe, ugyan így egy adag sajtgolyó massza is le van fagyasztva. Nah, hát ügyes vagyok, előre dolgozom:).

Hozzávalók: 30 dkg vegyes, fagyasztott zöldség (sárgarépa, brokkoli, karfiol, zöldborsó, zöldbab, stb.), 1 tojás, 4 cikk fokhagyma, só, bors, kevés petrezselyemzöld, kb. 4-5 evőkanálnyi zsemlemorzsa, 40 dkg fagyasztott parajkrém, kevés olaj, 1 dl tejföl, kevés só.

Elkészítés: A zöldségeket hagyjuk kiolvadni, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. Miután megfőtt leszűrjük és villával, vagy krumplitörővel összetörjük. Hozzáadjuk a fűszereket, a felaprított petrezselyemzöldet, 2 cikk összezúzott fokhagymát és a tojást, majd annyi zsemlemorzsát, hogy jól gombocolható masszát kapjunk. Kevés időre a hűtőbe tesszük, majd diónyi nagyságú gombocokat készítünk és bő olajban barnára sütjük. A parajkrémet is hagyjuk kiolvadni. Az olajon megfuttatunk két összezúzott fokhagymát, hozzáadjuk a parajkrémet, majd fedő alatt pár percig pároljuk. Megsózzuk és a tűzhelyről levéve hozzákeverjük a tejfölt.

Megjegyzések

Jutka üzenete…
Nagyon megkívántam már akkor mikor a rádióban bemondtad, de így most már a nyálam is csorog :)
zsuzsiga üzenete…
Na, orulok. Mar, mar azt hiszem sokszor, hogy a rengeteg hustalan cucc az emberek agyara ment. Ezek szerint nem:). Hajra! Sussel zoldseggombocot. Gombocolni mar tudunk:).
Bianka üzenete…
Ezt most szívesen elfogadnám

Népszerű bejegyzések