Olaszos bableves


Mostanság paszulyos (babos) világot élünk. A spanyolszendvicshez használtam legutóbb babot, s még maradt belőle, aztán még vásároltunk is egy adagot, uh. ezúttal leveskészült. Ez egy olaszos változat, a paradicsom miatt. A fotó egyébként nem most készült, de a leves ugyanaz, ugyanolyan.

Hozzávalók: 20 dkg szárazbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 kisebb fej zeller, 3 érett paradicsom, só, 25 dkg száraztészta, 1 kk pirospaprika, egy kevés friss petrezselyemzöld és rozmaring (ez utóbbiaknál a szárított változatok is megfelelnek).

Elkészítés: A megmosott előzőleg beáztatott babot a kockákra vágott zellerrel és paradicsommal, a sóval és a fokhagymával főni tesszük. Miután a bab már puhára főtt a levest levesszük a tűzről és a benne lévő összetevőket átpasszírozzuk vagy áttörjük. Érdemes ezt a folyamatot elvégezni, mert a zeller és a paradicsom íze ezáltal intezívebbé válik. Az átpasszírozott, áttört zöldségeket visszaborítjuk a lébe majd megfűszerezzük a pirospaprikával, petrezselyemzölddel és rozmaringgal. A száraztésztát külön, sós vízben félpuhára fözzük – olaszosan: al dente – és csak tálaláskor kanalazzuk a leves tetejére.

Megjegyzések

Ottis üzenete…
Nagyon szép a fotó!És biztos a leves is finom!
Dió Bisztró üzenete…
Így én is szeretném!

Népszerű bejegyzések