Édeskáposzta-leves gombóccal


Ezt a levest még csak egyszer készítettem el életemben, viszont elsőre is annyira jól sikerült (mivel nagyjából elronthatatlan), hogy egyike lett kedvenceimnek. Hamarosan ismét terítékre kerül nálunk.

Hozzávalók: ½ kg káposzta, 1 ek olaj, 1 ek zsemlemorzsa, 1 ek. liszt, 1 kk őrölt kömény, 1 tojás, 1 kis fej hagyma, 1 késhegynyi pirospaprika, 1 zöldségleves kocka, só.

Elkészítés: A káposztát megmossuk, feldaraboljuk, az egész hagymával és sóval 1 l vízben főni tesszük. Amikor a káposzta megfőtt levét leszűrjük és félretesszük. A káposztát és a hagymát összetörjük, majd összedolgozzuk a tojással a zsemlemorzsával és a köménnyel. A félretett levet megpaprikázott rántással besűrítjük, felforraljuk, hozzáadjuk a zöldségleves kockát, végül belefőzzük a gombócokat. Miután a gombócok feljöttek a leves tetejére még 5 percet főzzük.

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Ez nagyon izgalmasnak tűnik. Holnap lesz a napja, hogy kipróbálom.Még nem hallottam "önmgával bélelt" levesről:)

Népszerű bejegyzések