Fekete-fehér kocka


Egy barátnőm édesanyjától kaptam ezt a receptet. A blogra csak most kerül fel, főleg azért, hogy a papírra írt recept megörökítődjön ilyen formában is. Finom édesség. Igaz a felvágással lehetett volna kicsit többet időzni, szebben darabolni, de itthoni fogyasztásra szántam, így ez nem volt annyira fontos szempont...ezúttal. Legközelebb figyelek erre is:).

Hozzávalók:
- I. réteg: 20 dkg vaj, 4 ek cukor, 3 ek kakaó, 2 tojás, 20 dkg darált keksz, 7 dkg kókuszreszelék, 5 dkg darált dió, 1-2 dl tej.
- II. réteg: 10 dkg vaj, 2 dl tejszín, 1 tasak főzés nélküli, vanilia ízű pudingpor (krémpor), 10 dkg cukor.
- III. réteg: 10 dkg étcsokoládé, 1 ek olaj.
Elkészítés: A vajat a cukorral és a kakaóval együtt egy lábasban megolvasztjuk. Hozzáadjuk a tojásokat és hagyjuk besűrűsödni. Ezután beleforgatjuk a kekszet, a kókuszreszeléket és a diót, majd tejjel hígítjuk. A lényeg, hogy ne legyen túl sűrű a massza. Ezt egy magas falú, fóliával bélelt tepsibe simítjuk és a hűtőbe tesszük. A krémhez a vajat, a tejszínt és a pudingport jó habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot is és könnyű krémet készítünk. Ezt a kekszes rétegre simítjuk, amjd újra a hűtőbe tesszük. A csokoládét az olajjal együtt vízgőz fölött megolvasztjuk, majd miután kissé kihűlt a krémre kenjük. Még néhány órára vissza tesszük a hűtőbe, és már szeletelhető is.

Megjegyzések

Reka üzenete…
Ugy gondolom olyan finom mint amilyen jol nez ki.
Ottis üzenete…
Guszta, jól néz ki!
zsuzsiga üzenete…
A foton nem mutat valami jol, de minden finomsag benne van, uh. tenyleg fincsi:).

Népszerű bejegyzések