Zserbógombóc


Először is minden hozzámlátogatónak boldog ünnepeket kívánok, így utólag, karácsonyra való tekintettel és előzetesen az új év előtt:).

Edó-nál láttam először ezt a finomságot, amelyet a decemberi Erdélyi Konyhában is megjelentetett. Némi módosítással karácsonyra én is elkészítettem, nagyon szerettük. Kiváló ajándék volt a szülőknek.
Hozzávalók: 15 dkg darált dió, 15 dkg aszalt sárgabarck, 1/4 üveg rumaroma, 2-3 dl víz, 4 babapiskóta, 15 dkg étcsokoládé, 1 ek olaj.
Elkészítés: Az aszalt barackokat a vízben elvegyített rumaromába áztatjuk, majd turmix géppel felaprítjuk. Összekeverjük a darált dióval és a morzsára tört babapiskótával, majd jól összedolgozzuk és a hűtőbe tesszük. Ezalatt a csokoládét az olajjal vízgőz fölött felolvasztjuk. A masszát kivesszük a hűtőből, kis gombócokat formálunk és a csokiba mártjuk majd sütőpapíron, a hűtőben hagyjuk megdermedni.

Megjegyzések

trendo üzenete…
Nagyszerű ötlet!:) Szívesen megkóstolnám!

Népszerű bejegyzések