Szezámmagos sajtgombóc



Az idei szilveszterünk szűk körű, családias lesz, ennek ellenére azért vacsorára készítek néhány finomságot. Minden esetre csak hideg tálra való falatokat, esetleg salátát. Ezt még estig eldöntöm. Ami biztosan lesz az ez a sajtgombóc. Én egyszerűen imádom. Hidegen, semmi nélkül is szoktam falatozni belőle.

Hozzávalók: 25 dkg juhtúró, 13 dkg kemény sajt, 12 dkg tehéntúró, 4 evőkanál liszt, ½ tasak sütőpor, 2 tojás, 2 kávéskanál szezámmag, nagy csipet petrezselyemzöld, só, bors, olaj a sütéshez.
Elkészítés: A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a juh- és tehéntúrót, a tojásokat, a sütőporral összekevert lisztet, a szezámmagot és a nagyon apróra feldarabolt petrezselyemzöldet. Megborsozzuk, megsózzuk, viszont ez utóbbival csínján bánjuk, hiszen a juhtúró rendszerint eleve sós, nem szükséges túl sok utánsózás. Lisztes kézzel diónyi nagyságú gombócokat formálunk, majd bő olajban aranybarnára kisütjük.

Megjegyzések

Ottis üzenete…
Nagyon guszták, én is szeretem!BÚÉK!
Gál Edith üzenete…
Nagyon boldog új évet Neked és családodnak!
Edó üzenete…
Nagyon Boldog Újévet kívánok kedves Zsuszika!
zsuzsiga üzenete…
Koszonom szepen. Viszont kivanom nektek is:).

Népszerű bejegyzések