Tejberizs

Ez egy hálás étel, mivel reggeliként, desszertként, de még ebédként is fogyasztható. Ez utóbbira példa Németorszégban volt, amikor a család, ahol úgymond háztartásbeliként dolgoztam, ebédre tejberizst kért egy alkalommal. Ezt a változatot: jó sok gyümölccsel. Különben én is szívesen megeszem, szerintem naranccsal vagy meggyel a legfinomabb és Balázs is szereti. Formába téve, majd tányérra borítva még elegáns is:).

Hozzávalók: 20 dkg
rizs, 2 dl víz, 1 csipet só, 1 l tej, ízlés szerinti mennyiségű méz vagy cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 tk vanilia eszencia, 1 ek vanilia ízű pudingpor, ízlés szerint aszalt-, fagyasztott-, idény- vagy befőttként eltett gyümölcs.
Elkészítés: A rizst puhára főzzük az enyhén sózott vízben, majd leszűrjük, hozzáöntjüka tejet
és visszatesszük főni. Ez után édesítjük a cukorral/mézzel és vaniliával, majd végül a két kanálnyi pudingporral besűrűsítjük. Tálaláskor adjuk hozzá a gyümölcsöket.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések