Köménymagos csiguli




Maradék leveles tésztát szerettem volna felhasználni, de nem édeset akartam készíteni. Valójában nem hittem, hogy jó íze lesz, mivel ilyesmit általában pizza- vagy kenyér tésztából szoktak készíteni. De bevált. Ízlett és valószínű, hogy ebben a formájában gyakrabban el fogom készíteni mivel nem annyira időígényes. A júliusi EK-ban is benne lesz:).


Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta (kb. 400-500g), 1 ek olaj, 2 paradicsom, ½ fej vöröshagyma, 2-3 ek paradicsompüré, 2-3 db lapsajt, ízlés szerint olaszos fűszerkeverék, só és cukor, 1 tojássárgája, 1 kk köménymag.

Elkészítés: A hagymát egészen apróra daraboljuk, majd az olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a meghámozott és szintén apróra vágott paradicsomot, megfűszerezzük és beletesszük a paradicsompürét is. Kóstolás után, ha savanykásnak érezzük tehetünk bele kevés cukrot. A leveles tésztát leolvasztjuk, kinyújtjuk, majd megkenjük a kihűtött paradicsommártással, ráhelyezzük a sajt lapokat majd feltekerjük. Ujjnyi vastagságúra szeleteljük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Tetejét megkentjük a tojássárgájában elkevert köménymaggal, majd előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések