Viola torta


Az elnevezése unokatestvéremről történt, ugyanis neki készült, bérmálkozása alkalmából. Igaz, hogy másképp képzeltem el eredetileg, de végülis így sem lett rossz.

Készítettem két téglalap alakú vizes piskótát, egy adag fehér fondantot és két féle krémet: csokoládés-diós, amihez kellett 2 tasak csoki puding, 6 dl tej, 6 ek cukor, 20 dkg vaj, 6 ek darált dió; illetve tejszínes-banános: 1/2 banán, 2 dl tejszín, 1 tasak habfixáló. A csokis krémhez a pudingot a cukorral és a tejjel megfőztem, miután kihült kikevertem a vajjal és beleforgattam a diót. A másik krémhez a tejszínhabot keményre vertem a habfixalóval, majd beleforgattam az összeturmixolt banánt. A piskótákat négybe vágtam, megtöltöttem csokis, majd tejszínes és újra csokis krémmel. Bevontam a fondanttal. A fondantot virágokkal és dekor gyöngyökkel, illetve levelekkel díszítettem.



A zöld és a narancs színű massza marcipán volt/a fondantra olvasztott mézzel ragasztottam rá.
A feliratot (ami nem éppen a legsikeresebb, "remegőkezűs") folyékony, színezett cukormázból készítettem.



Megjegyzések

Gál Edith üzenete…
WOWWWW!!!Ez is GYÖNYÖRŰŰŰ!!!
GRATULÁLOK!!!
Hajnalka üzenete…
Hát,mit mondjak? Bár én tudnék ilyen szépen írni tortára!

Nagyon szép lett, gratulálok hozzá!
zsuzsiga üzenete…
koszonom:)

Népszerű bejegyzések