Barack-joghurttorta


Még soha nem készítettem ilyen tortát. És nem is bántam meg, hogy elkészült. Azt hiszem ezután, főleg nyáron, így gyümölcsbőségben sok fajtája fog készülni ennek. Eleve gyümölcsös joghurtot használtam, így kevés cukor kell hozzá. Ez egyébként főpróba volt, hiszen jövő héten legkisebb unokatestvérem első születésnapja lesz, ezért valami hasonlót szeretnék készíteni. Így egyszerűbb formájában előzetesen ki lett próbálva, biztos ami biztos :). A készülendő tortával is jelentkezem.

Hozzávalók: 15 dkg vajaskeksz, 10 dkg vaj, 1 kg barackos joghurt, 2,5 dl tejszín, 2 ek cukor, 1 vaniliás cukor, 4 zacskó (10g) zselatin + 1/2 barack befőttből.
Elkészítés: A vajat felolvasztjuk, a kekszet apróra törjük, majd a kettőt jól összedolgozzuk és egy tortaforma aljára nyomkodjuk. Kb 1 órán át hűtőben pihentetjük. A zselatint feloldjuk 2 dl joghurtban, enyhén felmelegítjük, majd a többi joghurthoz keverjük. Hozzáadjuk a cukrokat, és a darabokra vágott barackot, majd a kemény habbá vert tejszínt is beleforgatjuk. Végül az egészet a vajas kekszre öntjük és hűtőben dermedésig tároljuk. Ez kb. még egy óra.

Megjegyzések

sedith üzenete…
Nagyon guszta, küldesz fénypostán? Nyitom az ablakot!:)
zsuzsiga üzenete…
Nyisd az ablakot! Egy par otletem nekem is van a keszitmenyeidet illetoen, amibol valazst kuldhetnel :)!!!

Népszerű bejegyzések