Kapros, sajtkrémes galuska


Még diáklányként rengetegszer készítettem magamnak ezt az ételt. Azért csak magamnak, mert a család többi tagja nem igazán volt oda érte, inkább ettek egy jó kis flekkent:)) mint sajtosgaluskát. Uh. mindig egyszemélyes adag készült. Azóta nem készítettem, de azt hiszem ezek után gyakran fogok, mert új otthonom lakói :) kedvelték. Krémes, könnyű, finom és nagyon gyorsan elkészíthető. Ezt az bizonyítja, hogy a diáklányok :) annyira éhesen szoktak hazaérni a suliból, hogy nincs idő hosszasan főzicskélni.

Hozzávalók: 1 tojás,
5-6 ek. liszt (annyi, hogy lágyabb galuskatésztát kapjunk),
ételízesítő,
2 ek. sajtkrém,
2 ek. tejföl vagy ha édeskésebben szeretnénk akkor ugyanannyi tejszín,
kapor a szóráshoz.

Elkészítés: A tojást felverjük, hozzáadjuk a lisztet és az ételízesítőt, majd sós vízbe szaggatjuk és addig főzzük míg a víz tetejére emelkednek a galuskák. Leszűrjük a vizet, visszatesszük melegedni, hozzáadjuk a sajtkrémet és összekavarjuk. Levesszük a tűzről és rátesszük a tejfölt is, majd megszórjuk a kaporral. És kész is!!!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések